همه چیز راجب شرکت سامسونگ
سامسونگ یک شرکت خوشهای چند ملیتی کره جنوبی می باشد که مقر اصلی این شرکت به نام شهر سامسونگ (Samsung Town) به صورت یک مرکز اداری و پارک فناوری اطلاعات در شهر سئول ، کره جنوبی واقع می باشد . این شرکت دارای چندین شرکت تابع و همچنین زیر مجموعه هایی در صنایع مختلف می باشد ، که اکثر آنها تحت نام برند سامسونگ با هم متحد شده اند و این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت در فناوری و تکنولوژی شناخته می شود . سامسونگ اکنون با تجزیه شرکت هیوندای به عنوان بزرگترین گروه تجاری کره جنوبی شناخته می شود که محصولات شرکت های وابسته آن تقریباً یک پنجم از کل صادرات کره جنوبی را تشکیل می دهد و درآمد سامسونگ برابر با 17٪ از 1.082 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی کره جنوبی را شامل می شود . سامسونگ از سال 2017 میلادی به عنوان ششمین برند با ارزش جهان شناخته می شود .
سر آغاز شرکت سامسونگ
لی بیونگ چول ، عضو یک خانواده ی ملَاک کرهای در منطقهی اویریئونگ کرهی جنوبی بود . او در سال ۱۹۳۸ به شهر دائگو رفت و شرکت Samsung Sanghoe را تأسیس کرد . در زبان کره ای کلمه ی سامسونگ به معنای سه ستاره است . اولین فعالیت این شرکت شرکت صادرات بود که روی صادرات ماهی خشک ، مواد غذایی محلی و رشته فرنگی تمرکز داشت . این شرکت فعالیت صادراتی خود را در منطقهی سو-دونگ و با ۴۰ کارمند و کارگر شروع کرد .
سال های نخست فعالیت این شرکت با موفقیت های زیادی همراه بود و به همین دلیل ، لی مرکز مدیریت آن را در سال ۱۹۴۷ به سئول انتقال داد . البته جنگ کره در سال های بعدی باعث شد لی مجبور به ترک سئول شود . فعالیت های او در سال های بعد به تصفیه ی شکر و تولید پشم اختصاص داشت . شرکت Chiel Mojik در سال ۱۹۵۴ به عنوان آسیاب پشم این شرکت تأسیس شد که امروزه با نام Cheil Industries به عنوان یکی از بزرگ ترین فعال های صنعت پارچه ، مد صنایع شیمیایی و محصولات شیمیایی الکتریکی شناخته می شود . یکی از همکاری های بزرگ لی با دیگر سرمایه گذاران بزرگ کره در سال ۱۹۴۷ رخ داد . چو هانگ جای مؤسس گروه هیوسانگ ، در این سال در زیرمجموعه ی تجارتی سامسونگ با نام Samsung Mulsan Gongsa سرمایه گذاری کرد . این شرکت امروزه با نام Samsung C&T شناخته می شود . پس از چند سال چو و لی به خاطر اختلاف نظر در مسائل مدیریتی از یکدیگر جدا شدند و گروه تشکیل شده به بخش های کوچک تری با نام های سامسونگ گروپ ، هیوسانگ گروپ، هانکوک تایر و شرکتهای دیگر تفکیک شد .
پیشرفت با ورود به صنعت الکترونیک
در سال های پایانی دههی ۱۹۷۰ میلادی سامسونگ با تأسیس زیر مجموعه ی سامسونگ الکتریک اینداستریز به صورت جدی وارد این صنعت شد . این زیرمجموعه خود شامل بخش های متنوعی از دستگاه های الکترونیکی ، الکترومکانیکی ، تولید قطعه دستگاه ها و بخش مستقل نیمه هادی بود . اولین مجموعه ی عملیاتی این بخش در شهر سوون تأسیس شد . اولین محصولات این شرکت شامل تلویزیون ، ماشینحساب ، یخچال ، سیستم های تهویه و ماشین لباسشویی بود . در سال ۱۹۷۰، شرکت ژاپنی NEC با سامسونگ گروپ وارد همکاری شد و Samsung-NEC برای تولید محصولات خانگی و سیستم های صوتی تأسیس شد . ورود اصلی به بازار نیمه هادی ها در سال ۱۹۷۴ و با خرید شرکت Korea Semiconducter انجام شد . در سال ۱۹۸۰، یکی از مهمترین خریدهای مجموعه ی رشد یافته ی سامسونگ صورت گرفت . آن ها شرکت Hanguk Jeonja Tongsin را در شهر گومی را خریداری کردند و وارد صنعت مخابرات شدند . این مجموعه ابتدا در تولید برد سوئیچ های مخابراتی فعالیت می کرد و به مرور در صنایع فکس و تلفن نیز وارد شد . شرکت هانگوک را می توان پایه های امپراتوری امروزی سامسونگ در صنعت موبایل نامید . تا سال ۱۹۸۱، گروه الکتریک سامسونگ بیش از ۱۰ میلیون تلویزیون سیاه و سفید تولید کرده بود . در فوریه ی سال ۱۹۸۳ ، مؤسس سامسونگ از تصمیم جدی این شرکت برای ورود به صنعت تولید حافظهی DRAM رونمایی کرد و یک سال بعد ، این شرکت به سومین تولید کننده ی این محصولات در جهان تبدیل شد .
با فوت پایه گذار سامسونگ در سال ۱۹۸۷ میلادی این شرکت به چهار بخش بزرگ تقسیم بندی شد . بخش اصلی سامسونگ گروپ بود که بسیاری از زیر مجموعه ها را در تسلط خود حفظ کرده است . شرکت های شینسگائه ، سیجی و هانسول ، بخش های دیگر بودند که با شروع دههی ۲۰۰۰ به طور کامل از سامسونگ جدا شدند و از آن زمان به صورت کاملا مستقل کار می کنند . در سال ۱۹۸۸ بخش الکتریکی و بخش نیمه هادی های سامسونگ به هم ملحق شدند و سامسونگ الکترونیکس را تشکیل دادند . دههی ۱۹۹۰، با فعالیت جدی سامسونگ در بخش تحقیق و توسعهی دنیای الکترونیک همراه بود. آنها اولین کامپیوتر شخصی تحت برند سامسونگ را در سال ۱۹۸۲ معرفی کردند. این کامپیوتر از نوار کاست برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده میکرد و البته امکان اضافه کردن فلاپی درایو نیز داشت . در همین سال فعالیت ها برای گسترش جهانی برند نیز ادامه داشت و اولین کارخانه ی تولید تلویزیون سامسونگ در خارج از کره ، در کشور پرتغال تأسیس شد . اولین محصول سامسونگ الکترونیکس در بازار گوشی موبایل ، در سال ۱۹۸۸ و برای بازار کرهی جنوبی عرضه شد . در آن زمان موتورولا بخش اعظم بازار این کشور را در اختیار داشت و تا ابتدای دههی ۲۰۰۰ سامسونگ توانست سهم بازار خود را تنها به ۱۰ درصد برساند . علاوه بر آن ، محصلات اولیه این شرکت تا میانه های سال ۲۰۰۰ کیفیت خوبی نداشتند و حتی خروج از این بازار به نوعی در دستور کار مدیران قرار داشت .
داستان ها حاکی از آن هستند که یکی از اولین گوشیهای تولیدشده توسط سامسونگ به قدری در عملکرد مشکل داشت که (لی کان هی) با حضور در کارخانه ، دستور نابودی تمام گوشی های تولید شده را داد . او با این کار نشان داد که تمام تلاش مهندسان و کارگران تا آن روز بی فایده بوده است و همه چیز باید از اول شروع شود . در سال های بعدی ، نیویورک ، آستین تگزاس ، توکیو و انگلستان میزبان کارخانه های تولیدی سامسونگ بودند . آمار نشان می دهد که مرکز آستین ، بزرگترین سرمایهگذاری خارجی در تگزاس است و یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاری عمده در سرتاسر ایالات متحدهی آمریکا محسوب می شود . این مرکز با نام Samsung Austin Semiconducter فعالیت می کند و تمرکز اصلی آن روی تولید نیمه هادی ها است .
ورود به صنعت ساخت و ساز
با شروع دههی ۲۰۰۰ میلادی فعالیت های بینالمللی و ساخت و ساز سامسونگ قوت گرفت . در آن سال ها زیرمجموعه ی این شرکت با نام Samsung C&T که در بخشهای مختلف اعم از ساخت و ساز ، سرمایه گذاری و نیروگاه فعالیت می کند ، در چند پروژه ی برج سازی بزرگ پیروز شد . برج های دو قلوی پتروناس در مالزی ، برج تایپه در تایوان و برج عظیم خلیفه در دبی ، از پروژههایی بودند که به سامسونگ سپرده شدند .
لی کان هی فرزند سوم مؤسس سامسونگ و رئیس هیئتمدیرهی کنونی سامسونگ در سال ۱۹۹۳ تصمیم گرفت ابعاد شرکت را تا حدودی کوچک کند و بههمین منظور ۱۰ زیرمجموعهی سامسونگ گروپ را فروخت. او شرکت را روی سه صنعت اصلی متمرکز کرد: الکترونیک، مهندسی و شیمی. در سال ۱۹۹۶ ، بنیاد دانشگاهی Sungkyinkwan توسط سامسونگ خریداری شد که امروزه به عنوان یکی از بازو های اصلی تحقیق و توسعه ی این شرکت شناخته می شود .
- دههی ۲۰۰۰ با سلطهی سامسونگ الکترونیکس بر بخشهای مختلف بازار فناوری نیز همراه بود. در سال ۱۹۹۲ این شرکت به بزرگترین تولیدکنندهی چیپ حافظه و بزرگترین تولیدکنندهی تراشه پس از اینتل در جهان تبدیل شد . اولین صفحه نمایش LCD این شرکت در سال ۱۹۹۵ تولید شد و ۱۰ سال بعد ، سامسونگ ، بزرگ ترین تولیدکنندهی LCD در جهان بود.
- شرکت S-LCD یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان LCD در جهان بود که در سال ۲۰۰۶ با همکاری سامسونگ و سونی تشکیل شد. سونی، رقیب ژاپنی سامسونگ که سرمایهگذاری زیادی در تولید این صفحات انجام نداده بود، تأسیس این شرکت را به کرهایها پیشنهاد داد و با ۴۹ درصد مالکیت ، عضو شرکت جدید شد . در نهایت در سال ۲۰۱۱ ، سامسونگ تمامی سهم سونی را خریداری کرد و مالک کل شرکت اس ال سی دی شد .
محصولات سامسونگ
سامسونگ در تاریخچهی فعالیت ۸۰ سالهی خود طیف وسیعی از محصولات را به بازارهای متنوع عرضه کرده و علاوه بر آن، با خرید شرکتهای مختلف در گسترهی وسیعی از صنایع فعالیت کرده است. همانطور که پیش از این گفته شد ، بخش اعظمی از درآمد شرکت کرهای به زیرمجموعهی محصولات الکترونیکی آن اختصاص دارد که در بخشی از بازارها، به عنوان برند پیشگام شناخته می شود .
- پنل های LCD و LED
سامسونگ یکی از پیشگامان تولید پنلهای LCD بوده و با عرضهی فناوری جدید اولد ، خود را در این بخش از بازار نیز پیشگام کرده است . فناوری اختصاصی این شرکت با نام AMOLED به فناوری غالب این روز ها در دنیای گوشی هوشمند تبدیل شده و ۹۸ درصد از بازار آن در اختیار غول کرهای است . شرکت سامسونگ دیسپلی به عنوان زیر مجموعهی اصلی کره ای در تولید این محصولات فعالیت می کند . شروع عرضهی پنل های برند سوپر آمولد برای گوشی های هوشمند در سال ۲۰۱۰ و با گوشیهای Wave S8500 و i9000 از محصولات سامسونگ الکترونیکس بود . یک سال بعد فناوری سوپر آمولد پلاس معرفی شد که نازکتر ، روشن تر و کم مصرف تر بود .
فعالیت های جدی سامسونگ در رسیدن به فناوریهای پیشرفته در تولید صفحات نمایش به نیمههای دههی ۲۰۱۰ میلادی باز میگردد . آن ها در سال ۲۰۰۷ تلویزیون LCD با ضخامت ۱۰ میلی متر را بهعنوان یکی از نقاط عطف تاریخ خود به بازار عرضه کردند . یک سال بعد اولین تلویزیون جهان با ضخامت ناچیز ۷.۹ میلی متر توسط این شرکت معرفی شد که نشان از عزم راسخ آن ها در عرضه ی فناوری های جدید داشت . رکوردشکنی کره ای در سالهای بعد هم ادامه داشت تا اینکه در سال ۲۰۰۹ ، موفق به تولید پنل تلویزیون ال ای دی ۴۰ اینچی با ضخامت ۳.۹ میلی متر شد . این محصول Needle Slim نام داشت . البته سامسونگ تنها به دنبال نازک تر کردن پنل های خود نبود و روی کیفیت آن ها نیز سرمایهگذاری زیادی کرد . عرضه ی پنل هایی با رزولوشن Full HD یا پنل های خمیده در سال ۲۰۱۳، نشان از برنامه ریزی دقیق این شرکت برای سلطه بر بازار پنل های تصویری بود . یکی از نقاط عطف دیگر سامسونگ در بخش پنل های نمایشی به اکتبر سال ۲۰۱۳ و معرفی طرح مفهومی galaxy round باز میگردد . کره ای ها محصول خود را به عنوان اولین صفحه نمایش سوپرآمولد فول HD انعطاف پذیر معرفی کردند.
-گوشی هوشمند و تبلت
تاریخچه ی کوتاهی که از محصولات سامسونگ در بازار موبایل گفتیم ، نشان از حرکت آهسته و حسابشدهی این شرکت در این بازار پرسود داشت . سامسونگ امروزه بیشتر با گوشی هوشمند خود شناخته می شود و همیشه بهعنوان یک برند قابل احترام در این بازار حضور داشته است . محصولات اصلی و پرچم دار سامسونگ در بازار گوشی هوشمند با برند گلکسی اس به بازار عرضه می شوند . تاریخچه ی این برند که بازیکن اصلی شرکت کره ای برای تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان بوده ، قدمتی ۹ ساله دارد . گلکسی اس برندی است که سامسونگ را به رقیب اصلی آیفون تبدیل کرده و بزرگترین امیدواری جبهه ی اندروید برای جلوگیری از سلطهی iOS بر بازار است . سامسونگ با عرضهی بهترین محصولاتش تحت این برند و استفاده از فناوریهای آن در محصولات دیگر (سری نوت و دیگر سریهای میان ردهی گلکسی) توانسته بازهی گستردهای از مشتریان را به خود جذب کند . سامسونگ تا پیش از عرضهی اندروید سهم بزرگی در بازار گوشی موبایل نداشت. آنها پس از معرفی سیستمعامل موبایل گوگل بهعنوان اولین تولیدکنندگان به این شرکت مراجعه کردند و بهمرور سیستمعاملهای دیگر (همچون بادا ، تایزن و ویندوز موبایل) را کنار گذاشتند . اولین محصول اندروید سامسونگ با نام i7500 و در سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه شد .
- نیمه هادی ها
سامسونگ الکترونیکس از سال ۱۹۹۳ به بزرگ ترین تولیدکنندهی تراشههای حافظه در جهان تبدیل شده است. این زیر مجموعه ی سامسونگ گروپ در بازار تراشه نوآوری هایی نیز داشته و به عنوان اولین تولید کننده ی تراشه DRAM با معماری های ۳۰ و ۲۰ نانومتری در جهان شناخته می شود . روند سامسونگ در سلطه بر بازار نیمه هادی ها نیز روندی آهسته و پیوسته بوده است. آنها سرمایهگذاری زیادی در تولید پردزانده و انواع تراشه برای شرکتهای دیگر انجام دادهاند. علاوه بر آن، سامسونگ در محصولات پرفروش خود یعنی گوشیهای هوشمند نیز بهمرور از پردازندههای اختصاصی خود استفاده میکند. این شرکت در تولید تراشه به قدری پیشرفت کرد که آخرین آمارهای سال ۲۰۱۸ ، خبر از صدرنشینی آن در بخش تولید تراشه در جهان دارند .
- تلویزیون
سلطه ی سامسونگ بر بازار تلویزیون از سال ۲۰۰۵ شروع شد و تا سال ۲۰۰۹ به قدری افزایش یافت که کره ای ها ۳۱ میلیون تلویزیون تخت در این سال به فروش رساندند . سامسونگ در سال ۲۰۰۷ اولین سری از تلویزیون های هوشمند با قابلیت اتصال به اینترنت خود را با نام Smart LED TV به بازار عرضه کرد که بعدا به Samsung Smart TV تغییر نام داد . سال ۲۰۱۰ با نقطه ی عطفی در فناوری تلویزیون های سامسونگ همراه بود و این شرکت اولین تلویزیون HD سه بعدی خود را در نمایشگاه CES ۲۰۱۰ معرفی کرد . آمار فروش این تلویزیون ها در ۶ ماهه ی اول عرضه به بیش از یک میلیون دستگاه رسید .
- کامپیوتر و لب تاپ
تاریخچهی تولید کامپیوتر در شرکت سامسونگ به سال ۱۹۸۳ و تولید اولین کامپیوتر این شرکت یعنی SPC-1000 در رقابت با آیبیام و اپل بازمیگردد. اما قدمهای اصلی در ورود به بازار لپتاپ از سال ۱۹۹۶ و با عرضهی Sens 810 مجهز به صفحهکلید ارگونومیک شروع شد. سامسونگ در آن سالها فعالیتی جدی در بازار لپتاپ پیدا کرد و با شروع قرن ۲۱ محصولات متعددی در این بخش به بازار عرضه کرد . یکی از محصولات نوآورانه ی سامسونگ در بازار لپتاپ ، سال ها پیش از عرضهی لپتاپ های هیبریدی و تبلت ها معرفی شد . M70 نام این لپتاپ بود که قابلیت جدا کردن صفحه نمایش و اتصال آن شبیه به یک مانیتور را به کاربر ارائه می کرد . با وجود فناوری بالا و امکانات قابل توجه ، این محصول (که در سال ۲۰۰۵ به بازار عرضه شد) با استقبال خوبی مواجه نشد .
سال های بعدی دههی ۲۰۱۰ با عرضهی انواع لپ تاپ های قوی ، باریک ، سبک و حضور در بخش های متنوع بازار کامپیوتر های قابل حمل طی شد . اگرچه سامسونگ هیچ گاه نتوانسته سهم قابل توجهی در بازار این محصولات داشته باشد ، اما همیشه تلاش کرده استدر عرضه ی فناوری های روز از رقبا عقب نماند . بهعنوان مثال دسته ی کروم بوک ها بخشی بود که شرکت کره ای به عنوان یکی از اولین تولید کنندگان وارد آن شد . آخرین محصولات سامسونگ در بازار لپتاپ ها ، سری نوت بوک هستند که با نام های Notebook 9 ، Notebook 9 Pro و Notebook 9 pen به بازار عرضه شده اند .
- محصولات دیگر
سامسونگ الکترونیکی در سال های ابتدایی در بازار پرینتر نیز حضوری جدی داشت. انواع نمونه های پرینتر های سیاه و سفید ، رنگی و چندمنظوره در سبد محصولات این شرکت وجود داشتند . در نهایت کره ای ها بخش پرینتر خود را به شرکت اچ پی فروختند .
دوربین های دیجیتال بخش دیگری از سبد محصولات غول کره ای دنیای فناوری را تشکیل می دهند . انواع دوربین های کامپکت ، اس ال آر و فوق حرفهای توسط این شرکت کرهای تولید شده اند که با برندهای Kenox ، Digimax ، Vluu و سریهای NX به بازار عرضه شده اند . از آخرین نمونه دوربین هایی که تحت برند سامسونگ به بازار عرضه شده اند می توان به مدل حرفه ای NX3000 ، مدل اقتصادی ST150F و مدل فوق حرفهای NX30 اشاره کرد . نکته ی جالب اینکه سامسونگ برند گلکسی را در دوربین های خود نیز وارد کرده است . انواع درایوهای ذخیرهسازی HDD و SSD هم جزو تولیدات سامسونگ بودهاند. در سال ۲۰۰۹ این شرکت ۱۰ درصد از این بخش بازار فناوری را در سلطهی خود داشت. تمرکز این شرکت روی فروش حافظههای اکسترنال باعث شد تا سود آنها در حافظههای داخلی کاهش یابد و بخش HDD این شرکت در سال ۲۰۱۱ به سیگیت فروخته شد . شرکت کرهای در بخش الکترونیک تلاش کرده است در همهی بازارها نقشی هرچند کوچک داشته باشد. آنها در پخشکنندههای MP3 نیز با محصول خود به نام M1 و کوچکترین پخشکنندهی DivX دنیا با نام R1 وارد شدند.
در آخر
سامسونگ الکترونیکس در سالهای اخیر فعالیتی جدی در سیلیکون ولی داشته و با سرمایه ای ۳۰۰ میلیون دلاری ، مرکزی را در سن خوزه تأسیس کرده است . این مرکز ۱.۱ میلیون متر مکعب مساحت ساخت دارد و محلی برای انجام تحقیق و توسعه در صنعت نیمه هادی ها است . البته بخش های بازاریابی و توسعه ای دیگر نیز در این ساختمان به فعالیت می پردازند . تا سال ۲۰۱۵ ، سامسونگ بزرگترین شرکت از لحاظ ثبت پتنت در آمریکا بوده و نزدیک ۸ هزار پتنت در این کشور ثبت کرده است و تبدیل به یک برند معتبر جهانی تبدیل شده و روز به روز در عرضه تکنولوژی (موبایل ، تبلت ، ساعت هوشمند و گجت های متنوع ) در حال پیشرفت می باشد . شما عزیزان می توانید برای خرید محصولات سامسونگ به سایت خاجی کالا مراجعه کنید و از آفر های ویژه ما بهره من شوید .
برخی از محصولات عرضه شده در خاجی کالا :