نکات طلایی آشپزخانه
آشپزخانه یکی از محل هایی می باشد که بیشتری از کارهای اساسی روز در آن انجام می شود ؛ کار هایی از قبیل پخت پز ، شستشو ، دسته بندی ظروف و خورد و نگهداری مواد غذایی و ... به همین دلیل می توانیم آشپرخانه را قلب تپنده خانه نامید . برای انجام این امور ما نیاز به وسایلی و لوازمی داریم که تو این مقاله به این وسایل کلی رسیدگی می کینم . لطفا تا اتنهای مقاله با ما همراه باشید .
آشپزخانه فضایی است که شما روز خود را در آن شروع می کنید. انرژی ای که از آشپزخانه دریافت می کنید در روحیه شما در طول روز تاثیر گذار خواهد بود . در این مقاله قصد داریم تاریخچه آشپزخانه ، از زمان پیدایش تا آشپزخانه های مدرن امروزی را مرور کنیم . در گذشته آشپزخانه تنها فضایی بود برای امور مربوط به پخت و پز و محیطی کاملا جدا از فضاهای اصلی خانه داشت. تغییرات در نحوه زندگی و متراژ خانه ها باعث شد که آشپزخانه جزئی از فضاهای عمومی خانه باشد . در خانههای امروزی آشپزخانه تاثیر مستقیمی روی دکوراسیون خانه دارد . تا جایی که توانسته طراحان را برای طراحی فضایی کاربردی و همچنین دارای زیبایی های بصری به چالش بکشد . در دنیای مدرن آشپزخانه نه تنها محیط مناسبی برای آشپزی و تهیه غذاست ؛ بلکه محیط مناسبی است برای سرو غذا و گذراندن زمان نسبتا زیادی در کنار خانواده !
از مطبخ تا آشپزخانه
سال های خیلی دور که خانه ها بسیار بزرگ تر از امروز بود فضا ها در اطراف حیاط تقسیم بندی می شدند . در این دوره از تاریخچه آشپزخانه که با نام مطبخ خوانده می شد فضایی برای پخت و پز و از فضا های موجود در خانه بود . مطبخ به دلیل بی اهمیت بودن ، معمولا در گوشه های بنا و پشت اتاق های اصلی قرار می گرفت . نور و تهویه در مطبخ به وسیله روزنه های ایجاد شده در سقف تأمین می شد . همچنین آن را محیطی کثیف و بی اهمیت می دانستند فاقد هر گونه تزئینات و مبلمان خاصی بود .
آشپزخانه در راهی جدید
با گذشت زمان و شاغل شدن بانوان در کشورهای غربی مطبخ به آشپزخانه تغییر نام داد . از نظر فضایی نیز به یکی از فضا های اصلی خانه تبدیل شد تا بانوان برای کار در آن راحت باشند . البته ورود تکنولوژی و لوله کشی آب و گاز به آشپزخانه نیز بی تأثیر در پیشرفت این مکان در خانه ها نبود . این تأسیسات باعث شدند آشپزخانه به فضایی تمیز و فاقد آلودگی تبدیل شود . این تغییرات به نقشه خانه های ایرانی نیز رسید و همراه شد با کوچک تر شدن زیربنای خانه ها . و بالاخره آشپزخانه جایی در داخل خانه ها برای خود پیدا کرد . در ابتدا آشپزخانه به صورت اتاقی جدا و در نزدیکی فضا های اصلی خانه قرار گرفت . در ادامه تغییرات به وجود آمده در فضای آشپزخانه با وسایلی از قبیل کابینت ، یخچال ، اجاق گاز و … تکمیل تر شد و آشپزخانه به قلب تپنده در یک خانه تبدیل شد .
آشپزخانه فرانکفورتی
یکی از اتفاقات تأثیرگذار در مدرن شدن آشپزخانه ها توسط معمار اتریشی مارگارته لیوتسکی در سال ۱۹۲۶ رقم خورد . او در راستای حل بحران مسکن پس از جنگ آلمان آشپزخانه فرانکفورتی را طراحی کرد . پس ازجنگ جهانی دوم آشپزخانه ها نقش مهمی در زندگی زنان داشتند . در آن زمان با پایان جنگ طبقه متوسط ظهور کرده و برده داری از بین رفته بود . این مسئل باعث شده بود زنان به تنهایی کارهای خانه را انجام و بیشتر وقتشان را در آشپزخانه می گذراندند . پس از ظهور آشپزخانه های فرانکفورتی وسایل جدیدی پای به خانه ها گذاشتند . از جمله مایکروویو ، مخلوط کن ، توستر و ... هر کدام از این وسایل به پیشرفت و ارتقا به آشپزخانه مدرن امروزی کمک زیادی کردند.
در پایان
امروزه ما ایرانیان به دید متفاوتی به آشپزخانه نگاه میکنیم به نحوی که آن را جز مهمی در خانه حساب می کنیم و اکثر کارای های روزمره را در آن آنجام می دهیم به گونه ای که خانه پر پایه آشپزخانه می گردد . ما سعی می کنیم که در مقاله های بعدی وسایل آشپزخانه را مورد بررسی قرار می دهیم لطفا مقاله منتظر مقاله های بررسی ما باشید .