با آجر یه خونه رویایی بساز
آجر از متریالی می باشد که در ساخت و ساز بسیار مهم است و استفاده اصولی در نما ساختمان نیز سبب زیبایی حیرت انگیز در نما زیر می شود . ما در این مقاله قصد داریم این متریال ارزشمند در ساخت و ساز را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم از جمله تاریخچه آجر ، نوع آجر و کلی مطالب جذاب دیگر . لطفا تا آخر پست با ما همراه باشید ...
تاریخچه آجر
آجر از قدیمی ترین مصالح ساختمانی است که قدمت آن ، بنا به عقیده برخی از باستان شناسان به ده هزار سال پیش می رسد . ریشه واژه آجر که در فارسی آجور و آگور هم نامیده می شود نامعلوم است . در زبان اکدی به صورت agurru ، در آرامی به صورت اَگّور ، در عربی به صورت آجر ، و در ارمنی باستان به صورت آگور ثبت شده است . واژه آجر بابلی ، نام خشت هایی بوده است که بر روی آن ها ، منشور ها و قوانین را می نوشتند . کوره های آجر پزی ابتدایی ، بیگمان از مکانهایی شکیل شده است که در آن لایههای هیزم و خشت متناوباً روی هم چیده شده اند . بقایای کوره های سفال پزی و آجر پزی در شوش و سیلک کاشان که تاریخ آنها به هزاره چهارم پیش از میلاد میرسد در ایران پیدا شده است . همچنین نشانه هایی از تولید و مصرف آجر در هندوستان به دست آمده است ، که حاکی از سابقه شش هزار ساله آجر در این کشور می باشد . حدوداً از 5000 سال پیش ، از آجر ساخته شده از خاک رس استفاده می شده است . ظاهراً برای نخستین بار ، آجر را برای ساختن شهر هایی در بینالنهرین و درهٔ سند در پاکستان به کار برده اند . آجر دستی (فشاری) که با دستان هنرمند قشر زحمتکش ساخته شده است و باعث استحکام و زیبا سازی کاخ ها، عبادتگاه ها ، مسجد ها و ساختمان ها شده است و هفت هزار سال است که مورد استفاده قرار می گیرد .
تاریخ پیدایش آجر در آثار ایران
به طور کلی صنعت آجر پزی در دوران پیش از هجامنشیان در ایران تکامل یافت و در دوره هجمانشیان علاوه بر خشت ، انواع آجر های لعابی در ساختمان ها به کار رفته است . آجر های به کار رفته در ساختمان پاسارگاد و شوش دارای تنوع بالا بوده و دارای مقامت مطلوبی بوده که نشان دهنده بیشرفت در زمینه بچت آخر در آن دوره می شود . استفاده آجر در دوره ساسانیان به اوج خودش رسید و می توان به بنا های طاق کسری و پل دختر اشاره کرد که در دوره ساسانی ساخته شد . در دوره ساسانی از تلفیق سنگ و آجر برای اسکلت سازی بنا ها استفاده می شد . در دوره سلجوقی نیز استفاده از آجر رونق بسیاری گرفت که هم برای زیبایی هم برای استحکام بنا ها استفاده می شد و مسجد جامع اصفهان یک نمونه از بنا آجری می باشد که در دوره سلجوقی ساخته شد .
آجر چیست ؟
آجر نمونه ای مصالح ساختمانی است که هم ساخت و ساز داخلی و هم در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد . این مصالح پرکاربرد از گذشته های دور تاکنون در ساخت و ساز حائز اهمیت بوده و می توان آجر ها را جزء مهم ترین مصالح در نظر گرفت . آجر از پختن خاک رس به دست می آید و در ابعاد و رنگ های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد . برای ساخت آجر ابتدا خاک رس مرغوب و با کیفیت را عمل آوری کرده و گل آن را درست می کنند . سپس این گل رس در قالب هایی با ابعاد یکنواخت ریخته و خشک می شوند . این مرحله خشت زنی یا قالب گیری نام دارد . خشت ها پس از خشک شدن به کوره آجرپزی می روند و مرحله نهایی که پخت آجر است انجام می گردد . آجرها با توجه به کوره ای که در آن پخته می شوند کیفیتی متفاوت دارند . کوره های آجرپزی به انواع کوره های آجر ثابت و آتش ثابت ، کوره های آجر ثابت و آتش رونده و کوره های آتش ثابت و آجر رونده دسته بندی می شوند . در کوره های نوع اول آجرها به نحوی روی هم چیده می شوند که یک برج آجری تشکیل می دهند و فرآیند پخت آنها توسط آتشی که درون کوره است انجام می گیرد . در کوره های نوع دوم آجرها در کوره ریخته می شوند و آتش درون کوره منجر به پخت آنها می شود. کوره های نوع سوم حالتی مکانیزه دارند. در این کوره ها یک تونل آتش در وسط قرار گرفته و آجرهای نپخته از یک طرف وارد شده و پس از پخت در این تونل از طرف دیگر کوره خارج می شوند .
آجرها دارای ابعاد متفاوتی هستند و به آسانی در هم قفل می گردند ، از این رو از آجر در محل اتصال دو دیوار و ساخت طاق ، گنبد و قوس استفاده می شود . یکی از خاصیت های آجر قابلیت پر کردن دیوار ، سقف و … است از این رو از این مصالح به عنوان پرکاربرد ترین مصالح در صنعت ساختمان استفاده می شود . اکثر مصالح ساختمانی برای اینکه در نمای بیرون ساختمان استفاده شوند نیاز به اندودکاری دارند اما آجر بدون هیچ پوششی قابل استفاده در نمای خارجی است . در دنیای مدرن امروز که دکوراسیون داخلی بسیار اهمیت پیدا کرده است معماران درصدد طراحی الگوها و طرح های جدید استفاده از آجر هستند . این الگوها با اشکال منظم و نامنظم یک نمای سنتی را به نمای مدرن تبدیل می کنند . با استفاده از آجرهای رنگی می توان طرح های بی شماری را اجرا نمود و زیبایی بی نظیری به فضا بخشید . در خانه های امروزی آجر نقش یک عنصر دکوراتیو را ایفا می کند . آجرهای متنوع و رنگارنگ می توانند یک نقطه کانونی در اتاق ایجاد کنند و توجه میهمانان را به خود جذب نمایند . تنوع رنگ این مصالح به اندازه ای بالاست که می توان با توجه به دکوراسیون داخلی رنگ مورد نظر را انتخاب نمود . آجر حسی از طبیعت را وارد خانه می کند و حسی گرم و دلنشین منتقل می نماید . از آجر نه تنها برای زیبا سازی اتاق نشیمن و آشپزخانه استفاده می شود بلکه از آن نیز می توان در حمام و سرویس بهداشتی استفاده نمود .
آجرها با ابعاد و کارایی های متفاوت در امور ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر این محصول با تنوع بسیار بالا به بازار عرضه می شود و نیاز مشتریان را در زمینه های مختلف برآورده می سازد . شما می توانید برای خرید و آشنایی از انواع آجر و آجر مصنوعی روی لینک کلیک کنید .
انواع آجر و کاربرد آن ها
- آجر لعابی
لعاب کاری یکی از هنرهای اصیل در صنعت معماری کشور است . لعاب یک پوشش برای حفاظت سطح آجر است که مقاومت آن را در برابر عواملی نظیر هوازدگی ، فرسایش، عوامل شیمیایی و نفوذ آب افزایش می دهد . آجر لعاب کاری شده سطحی صاف و صیقلی دارد که علاوه بر مقاومت بالا ، زیبایی بی نظیری در ساختمان ایجاد می کند . تولید آجر لعابی همانند آجر معمولی است، تنها تفاوت آن لعاب کاری بعد از خشک شدن آجر است . این آجرها به دلیل ظاهر زیبا خود در دیزاین داخلی ساختمان و زیباسازی نما مورد استفاده قرار می گیرند . این آجر ها در ابعاد مختلف و در رنگ های متنوع نظیر زرد ، قهوه ای ، کرمی ، فیروزه ای و … به بازار عرضه می شوند . یخ زدگی یکی از عواملی است که مصالح را در مناطق مختلف اقلیمی تحت تاثیر قرار می دهد ، اما لعابکاری مقاومت مصالح را در برابر این عامل بالا می برد و سطح را نفوذ ناپذیر می کند .
- آجر نسوز :
آجر نسوز از نظر ساختاری با سایر آجرها متفاوت است. مواد اولیه ساخت آجر نسوز شامل کانی ها و پوکه های معدنی نسوز می باشد. ساختار مولکولی این نوع آجر منظم و مقاوم است و در دماهای بالا متلاشی نمی شود. آجر نسوز خاصیت فیزیکی و شیمیایی خود را در درجه حرارت های بالا حفظ می کند و تحمل گرمایی آن بالاست. در حال حاضر این آجر در انواع آجر سیلیسی ، آجر آلومینیومی ، آجر قلیایی و آجر نسوز ویژه تولید و به بازار عرضه می شود . آجرهای سیلیسی همانطور که از نامشان پیداست از خاک سیلیسی که اصطلاحاً به آن کورتزیت می گویند ، تهیه می شوند . این آجرها برای پوشش درونی کوره های فولادسازی، کک سازی و سرامیک سازی به کار می روند . آجر آلومینیومی از آلومین یا اکسید آلومینیوم ساخته می شود و ضریب تحمل حرارتی آن بالاست ، از این رو برای ساخت کوره های ذوب آهن، فلز و تولید شیشه از آن استفاده می شود . آجر قلیایی نیز متشکل از سیلیسیم دی اکسید و اکسید منیزیم است و برای پوشش داخلی کوره های فولادسازی ، کوره های ذوب شیشه و … کاربرد دارد . در نهایت آجر نسوز ویژه که در صنعت کاربرد دارد با استفاده از فلزات واسطه تولید و در انواع آجر اکسید کروم ، آجر زیرکونیوم و آجر اکسید کروم کوروندوم به بازار عرضه می شود . آجرهای نسوز از تنوع رنگ بالایی برخوردار هستند اما رایج ترین رنگ های آن قرمز و قهوه ای است . این آجرها در برابر فرسایش ، حرارت و سرما مقاومت بسیار بالایی دارند و به علت عدم محدودیت رنگ و اندازه زیبایی بی نظیری به نمای ساختمان می بخشند . آجرهای نسوز نوعی عایق حرارتی برای جلوگیری از هدرفت انرژی هستند و قابلیت جذب آنها به ملات بالاست ، از این رو از ساختمان سقوط نخواهند کرد . قیمت آجر نسوز به نسبت بالاست اما زیبایی و تنوع آن بی نظیر است .
- آجر مصنوعی
آجر مصنوعی نوعی آجر می باشد که بدون مواد شیمیایی یا سمی و با تکنولوژی پیشرفته روز تولید می شود . این آچار محصولی نو ظهور است که به سرعت جای خود در عرضه ساخت باز کرده و از آنجایی که سبک و دارای کیفیت بالایی در ساخت می باشد بیسیار مورد توجه سازنده ها قرار گرفته است . این آجر در کنار کیفیت دارای تنوع و زیبایی بالایی می باشد که همین امر باعث می شود این محصول مناسب برای نمای ساختمان باشد و جلو خاصی به خانه های شما می بخشد . اگر به دنبال زیبایی هر چه بیشتر در نمای ساختمان به کمک آجر مصنوعی هستید روی لینک قرمز کلیک کنید .
- آجر ماشینی :
آجرهای ماشینی دارای ۸ الی ۱۰ سوراخ هستند و فاصله بین سوراخ ها در هر بعد آجر از ۳۰ درصد طول همان بعد کمتر نیست. این سوراخ ها به این دلیل در آجر قرار می گیرند که ملات در آنها نفوذ کند و دیوار ساخته شده با این آجرها مستحکم تر و مقاوم تر شود. آجرهای ماشینی از قدرت مکندگی بالایی برخوردار نیستند و به راحتی به ملات نمی چسبند، از این رو نمی توان از آنها برای ساخت طاق های ضربی استفاده نمود.
- آجر فشاری :
آجر فشاری به صورت دست ساز ساخته می شود و اغلب در مرحله زیرکاری و سفت کاری ساختمان قابل استفاده است. این آجر بعد از قالب گیری وارد کوره محلی شده و در اکثر امور ساخت و ساز همانند طاق ضربی، تیغه چینی، گره چینی و … کاربرد دارد. از این رو این آجرها را فشاری می نامند که بعد از خشت زنی با دست، کارگران با فشار دست خود گوشه های قالب را با گل مخصوص پر می کنند.
سخن آخر
ما در این پست به بررسی انواع آجر ها پرداختیم و دسته بندی آن ها را مخشص کردیم ولی لازم به ذکر است در نظر داشته باشیم هر مدل آجر کاربرد خاص خود را داشته و استفاده آن در محل مناسب سبب بالا رفتن زیبایی و استحکام در ساختمان می شود . و در آخر جا داره یه فروشگاه اینترنتی رو به شما معرفی کنم که آجر های مصنوعی با کیفیتی در آن به فروش می رسد که وجودش برای نمای ساختمان ضروری می باشد حتما به فروشگاه اینترنتی خاجی کالا سر بزنید که در کنار آجر مصنوعی کلی محصولات متنوع دارد که لینک سایت رو در پایان پست قرار می دهم .
محصولات پیشنهادی
آجر مصنوعی سفید
امروزه همه ما در تلاش برای دیزاین و زیبا سازی خانه خود می باشیم . یکی از محصولاتی که جلو ساز خانه می باشد آجر مصنوعی است در عین راحتی در نصب زیبایی خاصی را به ارمغان می آورد . یکی از مزیت های آجر مصنوعی این است هم می توان آن را در نمای داخلی و هم نمای بیرونی ساختمان استفاده نمود . آجر مصنوعی کرم فوق یکی از این محصولات می باشد که هر بلوک دارای ابعاد 20x5 سانتی متر می باشد . لازم به ذکر است که جنس این آجر کورین می باشد و مقوامت و کیفیت مطلوبی به محصول می دهد .
سایت خرید خاجی کالا : آجر مصنوعی
آدرس پیچ اینستاگرام : https://www.instagram.com/khaji_kala